Кількість
|
Вартість
|
||
|
Загальна інформація про приправу
Карі - це спеція, що складається з різних прянощів. Її додають у різні страви для отримання вишуканого аромату, а також, щоб підфарбувати різні м'ясні, овочеві страви і навіть в безалкогольні напої. Така приправа - дуже популярна в наші дні завдяки своїм корисним властивостям та мінімальним протипоказанням. Походження. Карі перекладається з мови тамільської як «соус». Спеція нагадує порошок, що складається з різних прянощів. У ній є куркума, імбир, коріандр і мелений перець. Приправа з'явилася в Індії і поширилася у світі. Вона популярна не тільки у країнах Сходу, а й у Європі та Америці. У нашому інтернет-магазині teahome.com.ua ви можете придбати цю приправу найкращої якості.
Зовнішній вигляд
Основу приправи становить куркума, яка надає їй жовтувато-жовтогарячий відтінок, хоча можна зустріти її і з іншими відтінками, наприклад із зеленуватим або червонуватим.
Смакові характеристики
Від інгредієнтів, що входять до складу спеції, залежить і її смак. Спеція буває гострою, якщо в її складі є перець чилі, куркума, кмин, коріандр, гірчиця, часник, кардамон. Більш м'який смак виходить із суміші куркуми, кмину, цибулі, коріандру, імбиру, не гострого перцю та зерен гірчиці. Можна використовувати різні продукти, причому листя карі, які дали назву приправі, можуть не використовуватися взагалі.
Використання в кулінарії
Спецію можна додавати і до гарячих і до холодних страв. Її також додають у тісто при випіканні хлібобулочних виробів. Особливо добре поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, насичує своїм ароматом овочеві супи та соуси. Цей порошок додають до різних десертів, напоїв і навіть молочних, що надає їм неповторний аромат, незабутній смак і специфічний відтінок.
Корисні властивості приправи Карі
Оскільки в приправі використовуються натуральні рослинні інгредієнти, вона позитивно впливає на здоров'я людини. Саме тому її використовують не тільки в кулінарії, а й у медицині. Корисні властивості карі такі:
- містить велику кількість вітамінів (А,В,С,К,Е) та мікроелементів;
- багата кальцієм, натрієм, магнієм, цинком;
- перешкоджає появі злоякісних утворень;
- покращує функціонування шлунка та кишечника;
- очищує печінку;
- має протизапальну та противірусну дію;
- допомагає скинути зайву вагу.
Протипоказання. Усі складові приправи по-різному діють на організм людини. З обережністю її потрібно використовувати людям з проблемами згортання крові, які страждають на індивідуальну непереносимість до будь-якої складової даної спеції, під час вагітності, у дитячому віці.
Як зберігати приправу Карі
Зберігати Карі в щільно закритій ємності при температурі не більше +25 градусів не більше року. Вона, звичайно, не зіпсується, але смакові характеристики її ставатимуть слабшими.