Кількість
|
Вартість
|
||
|
ШУ ПУЕР У МАНДАРИНІ
Тим, хто занудьгував від традиційних церемоній чаювання, хто шукає нових вражень та неординарних смакових відчуттів — пропонуємо отримати феєричне задоволення «два в одному» від чаю Шу Пуер у мандарині. Цей напій, що бадьорить, прийшов до нас з Китаю (провінції Юньнань) у вигляді невеликих мандаринок, заповнених темним розсипним Shu Puer і прикритих цедровою кришечкою.
Мандариновий «мундир» надає особливого смаку звичному міцному Пуеру. Незвичайна упаковка у натуральному флаведо (цедровому шарі) повністю виключає будь-які штучні добавки та ароматизатори. До того ж сама церемонія чаювання стає набагато цікавішою, а обидва натуральні компоненти підкреслюють і посилюють цілющі властивості кожного з них. Внаслідок такої практики на світ з'явилося безліч подібних оригінальних чаїв: чорних, білих, червоних — у шкірці найрізноманітніших цитрусових плодів: помпельмусі (помело), грейпфрутах та ін.
Ексклюзивне рішення без ароматизаторів
Незважаючи на те, що Шу Пуер у мандарині вважається новинкою (оскільки присутня на ринку близько 15 років), ім'я його першовідкривача залишилося в таємниці. Але скромність автора цього сміливого експерименту анітрохи не зменшує його хитромудру винахідливість, що дозволила об'єднати два корисні продукти в оригінальному маркетинговому рішенні.
Мандарин як форма зберігання пуера, мабуть, був обраний невипадково. У Китаї цей плід шанується як символ процвітання, багатства та достатку. З цим улюбленим цитрусом у жителів Піднебесної пов'язано безліч легенд та традицій. Не обходяться без мандаринів і Новорічні свята, коли гості та господарі обмінюються ними як символічними сувенірами. А якщо мандарин наповнений найкращим сортом Шу Пуер і загорнутий у гарну упаковку, подарунок стане справжнім сюрпризом (до того ж дуже корисним).
Сам спосіб виготовлення презентабельного чаю досить нехитрий, але дійство зачаровує стійким ароматом цитрусів та очікуванням таємничого, романтичного ефекту. У процесі сортування відбираються не найбільші плоди, куди може поміститися 25 г сухого Shu Puer. Чим менш зріла шкірка, тим вона щільніша і ароматніша, що надає оригінальному цілющому напою гострішого смаку.
Перед наповненням мандаринів Шу Пуером їх ретельно промивають, зрізають «капелюшок», вибирають з них спеціальним інструментом м'якоть і відправляють на шацин (теплову обробку для зупинки ферментації). Підготовлені таким способом «ємності» наповнюються непресованим розсипним чаєм, прикриваються мандариновою кришкою і піддаються обсмажуванню (остаточному сушінню). На цьому етапі включається чаклунство: чай і цедра входять у своєрідний «симбіоз», обмінюючись корисними властивостями і зливаючись у пахучому фіміамі.
У такому вигляді чай може зберігатися роками: чим довше, тим більш збалансованими та м'якими стають гібридний смак та аромат. У готовому сухому заварюванні переважає акцент мандаринового запаху з ледь вловимими нотами Shu Puer, які розкриваються яскравіше і врівноважуються з цитрусом після настоювання цілющого напою. Однієї такої «коробочки» в середньому вистачає на 6-7 церемоніальних чаювання.
Шу Пуер у мандарині - не тільки оригінально красиво та смачно, але ще й надзвичайно корисно!
Чай у мандариновому флаведо виділяє дивовижний, ні з чим не порівнянний аромат: він визначається навіть із заплющеними очима. У ньому можна чітко вловити трав'яні ноти юдзу (гіркого цитрусу) та легку присутність знайомого Пуера, який починає домінувати з кожним новим заварюванням (до семи разів). Незвичайний і смак екзотичного чаю: це справжній букет, що складається з властивої цитрусам легкої кислинки з терпкістю, полину та ледве вловимої календули з дубовою корою.
Глибокий гіркий смак Шу Пуера в мандарині облагороджується і пом'якшується цедровим відтінком, після чого слідує деревно-пряний післясмак. Колір настою змінюється з кожним проливом і грає в градації від прозоро-бурштинового до темно-коньячного.
У китайській традиційній медицині обидва компоненти нашого чаю вважалися лікувальними. Знахарі використовували цедровий шар, що містить ефірні олії з відхаркувальною та м'якою стимулюючою дією, для відварів проти сухого кашлю або для стабілізації роботи ШКТ. А сам пуер завжди був чудовим «помічником» у зниженні рівня холестерину та перетравленні жирного м'яса яків, яким переважно харчувалися древні кочові племена. Шу Пуер у мандарині крім естетичної насолоди надає комплекс лікувально-профілактичних процесів на всі системи організму.
- Гібридний чай значно знижує ризик апоплексичного удару (інсульту) та інфаркту, регулює вміст цукру в крові та обмін речовин, покращує систему кровообігу.
- Присутні в чайному листі антиоксиданти стимулюють захисні властивості організму (імунітет), пов'язують та виводять шлаки: вільні радикали, токсичні речовини.
- Антибактерицидні властивості сприяють стерилізації ротової порожнини і, як наслідок, попереджають появу зубного карієсу, стоматитів та ін. інфекційних захворювань слизової оболонки.
- Шу Пуер у мандарині бадьорить, підвищує життєвий тонус, знімає втому, надмірну нервову та м'язову напругу; допомагає сконцентрувати увагу, активувати розумові процеси.
- Чудовий напій по праву називають «чаєм краси»: він має антивіковий, омолоджуючий ефект: поліфеноли, катехіни і комплекс вітамінів, що містяться в ньому, стримують старіння організму, підтримують тургор (еластичність і пружність) шкіри.
- Систематичне вживання Шу Пуер у мандарині гарантовано допоможе позбутися зайвої ваги: у процесі ферментації у продукті утворюється ліпаза, яка прискорює метаболізм, а отже, не дає накопичуватися надмірним жировим відкладенням.
Медики помітили, що любителі такого чаю набагато менше схильні до ракових захворювань. А ще — це просто рятувальний засіб для застілля, що занадто затягнувся (особливо для тих, хто рідко в них бере участь). Теофілін, що міститься в пуері, має сечогінну дію, що в результаті блокує утворення оцтового альдегіду (токсичної речовини, що викликає похмілля) і допомагає швидко вивести етиловий спирт.
Китайські експерти з чаю стверджують, що Шу Пуер у мандарині можна пити без побоювання навіть на голодний шлунок. Він дбайливо зігріє тіло, подарує душевну рівновагу, створить теплу домашню атмосферу у сирі осінні чи морозні зимові вечори.
Як досягти максимального ефекту від заварювання Шу Пуер у мандарині
Щоб відповідати традиції чайної церемонії та повністю поринути у її таємничу атмосферу, бажано придбати спеціальний посуд для запарювання: чаші з ісинської глини, чжун (гайвань); можна скляні чи фарфорові, але обов'язково з кришкою. Не варто також нехтувати і якістю води: в ідеалі - це джерельна, або бутильована.
Пам'ятаємо, що перед початком чаювання обов'язково прогріваємо посуд, обдавши його окропом. Перший пролив — дуже швидкий: він призначений для промивання та «пробудження» чайного листа: витримуємо буквально 2-3 сек. та зливаємо. Далі:
-
для другого проливу в чжуні вже є промитий Шу Пуер у мандарині (6-7 г);
-
заливаємо 200-250 мл доведеної до кипіння води (97-98°С) і настоюємо 45-55 сек.;
-
інші 5-6 проливів можна настоювати 30-40 сек.
Не забудьте, що мандаринова «упаковка» також призначена для заварювання: відщипніть невеликий шматочок шкірки і додайте її до однієї порції сухого чаю перед початком церемонії. А тепер налаштуйтеся отримати максимум задоволення: прислухайтеся, як тонізує, зігріває і трохи п'янить цілющий «східний» напій! Бадьорість та відмінне самопочуття вам гарантовані!
Купуйте чай Шу Пуер у мандарині та будьте здорові!
Хто сказав, що здоров'я не можна купити? Що ж, давайте посперечаємось! Щоб перевірити, чи так це, потрібно лише придбати Шу Пуер у мандарині в нашому інтернет-магазині. Для проби можна взяти лише один «чарівний коробок» (≈ 25 г), загорнутий в індивідуальну шикарну упаковку. Відчуйте, як можна справлятися з великими розумовими і фізичними навантаженнями після випитих 2-3 порцій напою. До того ж це чудовий натуральний антидепресант, що допомагає зняти стрес та нервову напругу.
Високоякісний чай в елегантній стильній упаковці - чудовий подарунок до будь-якого свята чи дня народження. Друзі оцінять вашу компетентність та витончений гастрономічний смак! Впевнені, що спробувавши наш натуральний справжній Шу Пуер у мандарині, ви обов'язково повернетесь до нього неодноразово!
❗Не лякайтеся білого нальоту, який можна зустріти на пуері в мандарині. Цей наліт представляє собою кристалізовану на поверхні ефірну олію фрукта, і несе в собі лише користь.❗