🔥 🔥 🔥 Приємний бонус для наших покупців! Насипаємо більше, ніж купуєте: 50г = 51г; 75г = 77г; 100г = 103г; 150г = 155г 🤟🥳
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Пуер

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Чай пуер - напій досить загадковий, так як має дуже специфічний смак. Деякі люди, спробувавши його якось і купивши у магазині знову, розчаровуються, так як смак виявляється зовсім іншим, ніж вони очікували. Але буває й інакше: купили, не сподобалося і більше не купують. Вся справа в тому, що існує два типи чаю – це Шен пуер і Шу пуер. Слід зауважити, що пуер роблять з тієї ж рослини, що будь-який інший чай. Відмінність лише у способі обробки. Ці два види напою мають різні специфічні смаки, мають різний запах і колір, по-різному впливають на організм людини.
Пуер виготовляють із листя, зібраного з чайного дерева в провінції Юньнань. Відомо, що в 18 столітті спочатку в цій провінції був чай ​​Шен пуер. Особливо цінувався чай із 20-30-річної витримки. Вважалося, що після закінчення часу, навіть близько 100 років, він не втрачав своїх властивостей. Бажання створити більш витриманий чай та нові технології дозволили створити такий чай і він отримав назву Шу Пуер. 1972 року розробники запропонували рецепт прискореного приготування Шу пуерів із шенів. Нині цей рецепт використовують усі фабрики провінції Юньнань. У цей час цей чай відомий на весь світ. Саме шу пуер дуже популярний у Європі, хоча дедалі більше людей стають так само любителями Шен пуеру.
Шен-пуер, або сирий пуер, продукт природного бродіння, яке може тривати 7-8 років. Листя – коричнево-зелені або блідо-зелені, нирки золотисто-жовті. Напій має світло-зелений колір із помаранчевим відтінком, має м'який, фруктовий, солодкуватий смак. Його називають зеленим пуером.
Шу пуер, або витриманий пуер, виготовляється штучним методом. Листя обробляються при високій температурі та вологості протягом 45-90 днів. Листя – зелено-коричневі або майже чорні, нирки жовто-білі. Напій має темно-коричневий або чорнуватий колір, смак – терпкий, освіжаючий. Його називають чорним пуером.
Аромат пуерів різний - можна зустріти земельний, вершковий, з ароматом сухофруктів, грибів, деревної кори, сухого листя.
Корисні властивості пуер:
- дає відчуття бадьорості, підвищує концентрацію, підвищує працездатність;
- допомагає покращити мікрофлору кишечника, покращує обмін речовин;
- Виводить токсини з організму;
- знижує густину крові, допомагає зміцнити судини;
- гальмує процеси старіння організму;
- Підвищує імунітет.

Особливості вживання:
- при порушенні сну такий чай краще пити у першій половині дня. А людям, які страждають на безсоння, бажано не пити його зовсім.
- протипоказаний дітям віком до 3 років;
- небажано пити його натще, тому що може спричинити печію;
- з обережністю пити людям, які страждають на сечокам'яну хворобу.
Смак чаю залежить від його віку. Чим він молодший, тим більше нагадує зелений чай. Зрілі сорти пуеру мають димний присмак.
Ми пропонуємо спробувати обидва види чаю, після чого вам буде легше зробити свій вибір. Приємного чаювання!

Вгору