Кількість
|
Вартість
|
||
|
ЧАЙ ЖЕНЬШЕНЬ УЛУН
Запрошуємо познайомитися з унікальним напоєм Женьшень Улун, неймовірна користь якого приховується в поєднанні цілющої сили женьшеню та значного набору життєво необхідних компонентів, що містяться в листі зеленого чаю.
Надзвичайно тонкий смак з особливим, нетиповим для традиційних чаїв, солодкуватим присмаком досягається шляхом специфічної обробки листя спеціальним екстрактом з лікарських трав. Саме тому чай Женьшень Улун діє на організм як засіб, що тонізує, підбадьорює, що поповнює енергію і в той же час знімає напруженість і хвилювання. Важливий аргумент на користь його вживання в наш стрімкий, схильний до стресів і нових захворювань вік - здатність зміцнювати імунітет і полегшувати перебіг запальних процесів.
У чому унікальність чаю?
У класифікації чаїв улунам приділяється окреме місце, а Женьшень Улуну - особливе, почесне. Це пов'язано з нетрадиційною технологією підготовки до вживання листя, відкритою та доведеною до досконалості в Китаї. Спосіб заготівлі передбачає отримання на виході трьох різновидів улунів: слабкої, середньої та, відповідно, сильної ферментації.
Улуни також розрізняються і за способами обсмажування:
- Слабка термообробка зберігає більшість властивостей зеленого чаю (зелені улуни): свіжих нот трав'янистих, квіткових (бузок — Ті Гуань Інь).
- Сильна – потребує особливої майстерності. Досвідчений технолог здатний надати «чорному улуну» найнесподіванішого відтінку, підкреслити індивідуальний смак гуандунського (Інде Хун Ча, Фен Хуан Дань Цун) або північнофуцзянського (У І Шуй Сянь, У І Жоу Гуй) сорту.
Яскрава відмінність якостей улунів обумовлена також зрілістю сировинної бази: збір проходить в останню чергу зі старих кущів з великим м'ясистим листям. До споживача вони доходять у вигляді згорнутих тугих гранул або тонких голок, висушених і обсмажених. Смак і аромат напою безпосередньо залежить від етапу ферментації, на якому відбувається скручування: при слабкій – смаковий відтінок напою найбільш м'який, при сильній – чітко відчувається присутність терпкості та гіркоти, характерної для чаю.
Весь «фокус» у особливій ферментації
Згідно з легендою, свою назву чай улун отримав від імені першого винахідника — У Лун (Чорний Дракон) — і з'явився завдяки чистій випадковості. Сильний, як дракон (Лун), і смаглявий (чорний «У») чаєвод був ще й мисливцем. Якось, збираючи в лісі чай, він залишив кошик із листям і відволікся на полювання за оленем. Увечері, прийшовши додому з трофеями, він забув про чай, тому що зайнявся обробкою оленячої туші. На ранок чаєвод кинувся «рятувати зіпсоване» листя, яке потемніло по краях і скрутилося, але від нього йшов просто неймовірної насиченості аромат. А під час обсмажування у ньому заграли яскраві квіткові ноти. Уся сім'я була в захваті від нового смаку після заварювання чаю, тому таку технологію ферментації (легкої обробки за допомогою мікроорганізмів) вирішили використовувати й надалі.
Згодом процес був удосконалений та перейшов у стадію виробництва. Листя, яке злегка злежалося і пустило сік, розкладають у темному місці, періодично збризкують водою і перевертають до тих пір, поки їх краї не потемніють, а середина при цьому залишається не зворушеною бактеріями. Після скручування листя швидко просушують за високої температури, щоб зупинити процес ферментації. Тому коли вони розпускаються в чашці після заварювання, по краю мають бурий відтінок, а в середині - насичено зелений. Така обробка лише підкреслює природний відтінок квітково-фруктового аромату, робить його глибшим і насиченим.
Якщо улун, то до чого тут женьшень?
Чай Женьшень Улун можна візуально відрізнити від інших згорнутих у тугі кульки листя чайного дерева. Його виділяє і солодкувато-пряний аромат, і матовий колір самих «гранул», начебто трохи припудрених. Для досягнення потрібного ефекту, саме листя проходить кілька стадій скручування і томлення, після чого обвалюється у спеціальній порошковій суміші з цілющих трав. Але в заварці лист, що розпустився, виглядає, як уже звичний нам, кажучи по-китайськи, «Хун Бянь Люй Е» (Червона кромка Зелений лист).
В основі «панірувальної» пудри нашого улуна, звичайно ж, лежить подрібнений корінь женьшеню, до якого додають корінь солодки, а в деяких сортах листя падуба та інших лікарських ароматних трав. Базовий компонент присипки - женьшень - у східній медицині шанується як джерело поповнення енергії, протизапальний, загальнозміцнюючий та омолоджуючий засіб.
Цілющі властивості Женьшень Улуна посилює корінь солодки, завдяки якому чай отримує солодкуватий ніжний присмак.
Очікуваний ефект від чаю Женьшень Улун
Ферментація чаю не тільки розкриває і підкреслює закладений у нього букет ароматів, але й сприяє більш ефективному засвоєнню організмом всіх життєво важливих мікроелементів, що містяться в листі. Китайський Женьшень Улун – це потужний генератор енергії, джерело фізичної, розумової, творчої енеогії, чоловічої потенції. Він добре підвищує імунітет, допомагає впоратися зі стресами, відновити сили після хвороби, зняти нервову напругу. Систематичне вживання гарантує:
• здоровий життєвий тонус;
• нормалізацію кров'яного тиску;
• очищення від холестерину і, як наслідок, підвищення еластичності судин;
• зниження ризиків розвитку варикозу та атеросклерозу;
• гальмування процесів старіння;
• виведення вільних радикалів, нейтралізованих антиоксидантами;
• швидке та безпечне схуднення за рахунок прискореного метаболізму.
Магія чаювання з Женьшень Улуном криється в грі смакових відчуттів, які подібно до калейдоскопу змінюються з кожною новою протокою в процесі церемонії. У перших заварювання переважає солодкий смак женьшеню та солодки. Він зрілий і глибокий з тонкою нотою терпкості, після чого слідує неймовірно довгий освіжаючий кислинкою післясмак. Гармонію ансамблю доповнює акцентований квітково-молочний аромат, наповнений пряністю османта, кориці, какао. В останніх проливах переважає виразний терпкуватий смак зеленого улуну. Так само грає і колір напою: від блідо-золотистого із проблиском зелені — спочатку, до насиченого темного золота — наприкінці.
Як правильно заварювати чай Женьшень Улун
- Заварений по класиці чай Женьшень Улун заворожує золотаво-зеленим відтінком, присутністю ненав'язливою солодкістю, що нагадує фісташки і мед, сприяє гармонії думок і тіла. Щоб досягти максимального ефекту, не слід нехтувати якістю води. Перетримувати заварку не рекомендується, щоб не пропустити весь букет смаків, що поступово розкривається. Китайці використовують швидкі проливи, починаючи з 30 сек. і закінчуючи не більше ніж хвилиною:
- перші дві заварки настоюють по 30-40 секунд;
- починаючи з третьої по п'яту – 45-50 сек.
Щоб не зіпсувати церемонію з чаєм Женьшень Улун, придбайте традиційну ємність для заварювання - гайвань (чжун) або використовуйте чаші з кришкою з порцеляни, кераміки, скла. П'ять-сім грамів спресованого листя залийте 170-200 мл води, доведеної до кипіння (до 95° C). Далі дійте за інструкцією, щоб упорядкувати думки, а тіло зарядити бадьорістю та енергією. Приємного чаювання!
Що важливо знати про чай Женьшень Улун
У цілющих, що відновлюють сили, що зміцнюють імунітет властивостях Женьшень Улуна можна навіть не сумніватися. Але не слід захоплюватися чудодійним напоєм з шаленим фанатизмом, намагаючись досягти швидких результатів. Фахівці також не рекомендують пити його натщесерце: вийде зворотний ефект. Замість бадьорості та позитиву може виникнути слабкість та запаморочення, властиві «чайному сп'янінню». Оптимальний прийом чаю Женьшень Улун через півгодини після їжі.
Радимо отримати консультацію від лікаря:
• мамам, що годують;
• вагітним на пізніх термінах;
• тим, хто має виразки (при колітах, гастритах);
• людям із проблемами сечостатевої системи;
• гіпертоніки.
Не слід пити Женьшень Улун на ніч, якщо тільки у вас не термінова робота в нічну зміну, тому що напій містить високий відсоток теїну, що викликає приплив енергії.
Бажаєте пити лише справжній китайський чай високої якості з максимальною користю для здоров'я? Тоді ви опинилися у правильному місці та у потрібний час! Звертайтеся до наших менеджерів, отримуйте консультації та купуйте оригінальну продукцію. Ви цього варті!